• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

БГ депутат се потроши насред парламента

Януари 15
08:45 2022
A+ A-
2214 прегледа

Подчертава, че е била изведена добронамерено от залата

Един от родните депутати се потроши при нещастен инцидент в парламента.

 

Става въпрос за народния представител от ДБ – Елисавета Белобрадова.

 

Заради случилото се към момента тя „пази леглото“ в дома си.

 

Ето как самата Елисавета Белобрадова описа случката в профила си във Фейсбук, където е известна с инфлуенсърския си псевдоним "Летящата Козила Ерато":

"Уважаеми съграждани,

Каква нелепост. Вчера преминавайки през залата на Народното събрание и придвижвайки се от мястото до Председателя на социалната комисия към собствения ми парламентарен чин, в зоната между Възраждане и Има такъв народ, ми изтръпна кракът, стъпих си върху глезена, разтегнах връзки и счупих малка кост.

 

Описвам тази нелепост сложно, за да не изглеждам смотана. Затова сега лежа в покой и мога да разкажа как премина онзи ден на протести, защото много хора ме питат.

Онзи ден имахме заседание по приемане на законопроекти, после работен обяд, после Социална комисия и изслушване на министъра и екипа му, после да взема детето, да купя един подарък за детски рожден ден, да завъртя една пералня и ... денят превалил. Хората си бяха тръгнали и денят с Въстанието за мен премина изцяло в работа.

 

Политиката има две лица –

експертно и публично. Много е трудно да се балансират двете, освен ако нямаш огромен персонален екип. Затова се налага да избираш.
Социалната политика е безкрайно поле с работа, казуси, трудности. Половината заседание вчера бе посветено на пенсиите в Народното събрание. Проблемите в образованието са също много, интересни и имаме възможност да подобрим процесите, материала, контактите между семейства и учители. Да направим училището яко място.


Не успях да снимам протеста, не успях да се включа в това мероприятие с видео или коментар. Бях на работа, а много, много си харесвам работата, но малко съм потънала в нея и си чупя краката размишлявайки.

 

Затова сега ще полежа, ще прочета някоя книга, да не се окаже, че освен смотана съм оглупяла. И филм ще гледам дори.


ПП. Искам да отбележа, че бях обект на подкрепа от страна на колегите, пред които се самоконтузих и изведена добронамерено от залата, предложена ми беше вода и грижа. Да не спекулираме. Просто на този крак НЕ МУ ВЪРВИ!".

 

Така Елисавета Белобрадова коментира инцидента, който за известно време ще я държи далеч от работното място, пише telegraph.bg.

Сподели
За автора
Iva Nikolova

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*