• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Бедствено положение в Трън!

Януари 11
16:00 2021
A+ A-
2460 прегледа

Обявено е бедствено положение на територията на община Трън. Това каза за радио Фокус кметът на общината Цветислава Цветкова. Поводът е, че река Ерма излезе от коритото си в землището на Трън и наводни къщи и дворове.

„Към момента обстановката се поуспокои. Имаме заповед от днес, в която след заседание на Общинския щаб, е обявено бедствено положение на територията на общината. Въведен е в действие Общинският план за защита при бедствия в частта ѝ за наводнение. Река Ерма на места излезе от речното корито и наводни 5 дворни пространства и приземен етаж на една къща“, посочи кметът.

„Засега нямаме сигнали за населени места без ток в общината, но получаваме множество сигнали за наводнени земеделски площи заради излизането на реката от коритото ѝ, както и унищожена реколта. Имаме и множество сигнали за паднали дървета и клони към село Проданча. Доброволното формирование на Община Трън е на място там и почистваме, за да можем да осигурим достъп на хората от общинския център. Занесли сме хляб. Там имаме 7 постоянно живеещи хора. Осигурили сме им хляб и продукти от първа необходимост. Овладели сме ситуацията засега“, каза още Цветкова.

„Предвиждаме днес или до утре да се изгради дига там, където реката разруши дигата, за да може да предотвратим повторно излизане на реката. Бедственото положение ще е в сила до 7 дни по решения на Общинския щаб", допълни тяИзточник: https:novini.bg
Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*