• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Българите искат по-строги мерки срещу коронавируса

[Dec] 04
18:39 2020
A+ A-
2829 прегледа
По-голямата част от българите вече искат по-строги мерки срещу разпространението на Ковид-19. За тенденцията говорят резултатите от проучване на „Галъп“. Според тях новите мерки срещу коронавируса по-скоро се приемат добре, като анкетираните смятат, че може би ще подействат за намаляване на страховете. 56% ги подкрепят, а 42% – не, като има и малко колебаещи се.

През лятото мнозинство от над 60% беше против втвърдяването на мерките въпреки нарастващите и тогава случаи. Към началото на ноември обаче мненията „за“ и „против“ по-строги мерки вече бяха поделени равно. Без да има особено мнозинство в подкрепа на втвърдяване, това все пак показа, че сериозните числа при новозаразените, а и примерите от чужбина карат и българите да „свикват с мисълта“, че ново затягане е въпрос на време, коментират авторите на проучването.
Близо две трети от запитаните се съгласяват, че кризата с Ковид-19 на практика е объркала живота им. 42% не смятат така, а има и малко, които се затрудняват да определят. 21% от запитаните пък казват, че имат познати или близки, които в резултат на кризата с коронавируса имат психически проблеми. 32% от анкетираните очакват кризата да продължи „повече от една година“. Надеждата на 25% е, че кризата ще отшуми до пролетта, 16% избират „до лятото“, 3% допускат завършекът да е през есента, а 9% – в края на 2021 г.

На въпроса „Бихте ли се ваксинирали срещу Ковид-19, когато има одобрена ваксина?“, с „да“ отговарят 43%, 48% казват „не“, а останалите се колебаят.
Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*