• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Българинът лудна по златото

Ноември 04
17:17 2020
A+ A-
4305 прегледа

Българинът лудна по златото

Треската за злато обзе и българите. Все повече от сънародниците ни инвестират част от спестяванията си в жълтия метал.

Кирилка Епитропова,която е дилър във фирма, занимаваща се с търговия със злато, сребро, обмен на валута и парични трансфери, заяви, че търсенето на инвестиционно злато е скочило с 35%. “

Тя допълни, че най-често хората купуват инвестиционно злато за суми между 1000 лв. и 5000 лв.

Златна монета с грамаж една тройунция в момента се предлага на цена 3320 лв. Наблюдава се засилен интерес и към по-малките кюлчета от 1 до 10 грама.

Тенденцията за поскъпване на златото се оказа изключително устойчива през последните месеци. Благородният метал доказа, че е сигурно убежище в бурни времена.

Инвестиционните кюлчета и монети са добра алтернатива за влагане на парите, съветват експертите. Те са с по-висока проба злато от бижутата, които най-често са 14 карата.

До момента не се наблюдава нарастване в обратното изкупуване на бижута от хората, а също и на инвестиционно злато за разлика от миналата година, допълва Кирилка Епитропова, цитирана от БЛИЦ.

Това доказва твърденията, че все повече хора инвестират в злато. Фактът, че не продават е показателен, че те искат да запазят златото, което притежават, независимо от това дали е под формата на бижу или инвестиционен актив. 

Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*