• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

83-годишна жена вдъхва кураж на пациенти

Януари 05
17:51 2020
A+ A-
9594 прегледа

Най-голямото вълшебство е да бъдеш добър човек, да умееш да влезеш в тялото идушата на болния, така че да го разбереш - така Мария Пейчева или госпожа Мария, както я наричат пациентите, определя доброволческата си работа в Националнатаболница за лечение на хематологични заболявания.

83-годишната жена минава през дългите коридори на болничното заведение,вдъхвайки кураж и надежда на болните.„Думата благодаря за мен е като най-топлата прегръдка“, сподели тя в студиото на„120 минути“ Звеното в болницата е открито преди няколко месеца, а инициативата идва отФранция.Госпожа Мария, по образование доктор по психология, обясни, че разбира задоброволческото звено за психологическа подкрепа и грижи случайно от интернет.

Признава, че дори след пенсионирането си продължава да работи активно, апосещенията и при пациентите в болницата са начин да оползотворява времето си и да бъде полезна. По думите ѝ преодоляването на фактите от реалността става с много любов итоплина към пациента. Според нея страхът на човек го прави безсилен и изразходванеговата енергия.Рецепта за справяне със страха за Пейчева са позитивните мисли, освобождаванетоот болката и скръбта.„Винаги съм казвала на своите деца, когато изпаднат в труден момент, да пеят, датананикат песни.

Аз го правя непрекъснато“, допълни още тя. Госпожа Мария обясни, че разделя своите пациенти на три групи. Първата е за тези,които тепърва разбират за болестта си. Това за нея е етапът на отрицанието, в койтонивата на стрес са най-високи.Към втората група се причисляват тези пациенти, които се адаптират към болестта,а в третата са тези, които вече са приели диагнозата.Източник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Jeremyhem
преди 2 месеца
0
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*