• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

2 бона за сервитьор на морето (Браншът в ужас от недостиг на кадри)

[Apr] 21
13:17 2022
A+ A-
21402 прегледа

2 бона заплата предлагат за сервитьор на морето за летния сезон, узна Мрежа.

На прага на новия туристически сезон, от бранша са в ужас заради липсата на кадри. Най-голямото търсене е за бармани, готвачи, сервитьори и камериерки, където липсата на желаещи да работят се усеща сериозно. 

Заради острата нужда от персонал, собствениците на заведения и хотели са завишили сериозно предлаганото заплащане. 

По Северното Черноморие най-търсен е почистващият и обслужващ персонал.

„Тази година набираме камериерки, сервитьори, готвачи, бармани. Ще ги мотивираме с добро отношение, нормални заплати и работа в добър колектив. Примерно, един помощник-готвач започва да кажем от 1000 – 1100 и вече нагоре”, казва Румен Михайлов, управител на хотелската част в „Бялата лагуна”.

„Имаше обяви от порядъка на 1500, 1800 лв. на база това, което имаме обявено и все пак декларирано от работодатели”, каза още Савова.

Заплатите на сервитьорите могат да достигнат и до 2000 лв., уточнява Савова, като всичко е въпрос на договаряне. Работодателите в големите комплекси се стремят да привлекат и камериерки с атрактивно заплащане.

„Тази година. заплатата е 1350 лв. бруто, което мисля, че е една нормална заплата за България в момента”, каза още Михайлов.

Възнаграждението от 1500 лева чисто за камериерка не е химера, заявяват от Албена.

Източник: бТВ
Сподели
За автора
Lisa Stoilova

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*