Мрежа

Нова опасна мания набира скорост сред децата

Медиците предупреждават, че това крие сериозни рискове

0 1 392

След като бяха въведени рестрикции за продажбата на балони с райски газ, децата биват завладени от нова мания.

Става въпрос за мразовит десерт, който ги привлича не толкова с вкуса си, колкото с ефекта. Той може да бъде открит по всички сергии, будки и павилиончета край морето.

Новата мания сред дечурлигата се нарича „драконов дъх“. Тайната се крие в магическия дим, който излиза от устата при консумация на въпросния десерт, направен от течен азот.

Медиците обаче предупреждават, че това крие своите рискове. Те отбелязват, че както всеки друг замразен продукт и този има директно действие върху устната кухина. Това на свой ред води до свиване на кръвоносните съдове, които пък удрят по слюноотделянето. Свиват се и кръвоносните съдове на фаринкса.

При все, че преобладаващата част от децата приемат „драконовия дъх“ като игра, тя всъщност е доста опасна, защото може да увреди не само хранопровода, а и стомаха.

Това далеч не е първата опасност, пред която са изправени децата. Припомняме, че преди време момче изгуби живота си заради предизвикателство в тик-ток. То се изразяваше в това да се задушиш до припадък, след което да се съвземеш и всичко това трябва да се случи пред камерата.
Източник: lupa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 5 + 3 =