Мрежа

НАП нанесе тежък удар на Мегз

Укривала данъци чрез фиктивни сделки

0 2 890

НАП нанесе изключително тежък удар на Миглена Каканашева, по-известна като Мегз.

Оказва се, че от приходната агенция търсят от дизайнерката над 800 хиляди лева укрити данъци, както и лихвите върху тях за времето, в което тя все ще се занимаваше с производство и търговия на дрехи.

При извършената данъчна ревизия на дейността й е било установено, че Мегз е имала 46 фирми на свое име. Освен това тя е въртяла фиктивни сделки между фирмите си, с цел да не плаща дължимите налози.

Ревизионният доклад на НАП е отпреди две години и в него е констатирано, че основната й фирма „Мегз 1“ ООД, дължи корпоративен данък в размер на 667 123,86 лв., както и лихви в размер на 134 857,49 лв. за различни периоди от 2017-а до 2019 г.

Мегз, която се води управител на всички фирми е обжалвала констатациите на НАП. Със свое решение обаче пловдивският административен съд е потвърдил ревизионния акт.
Установено е, че тя е продавала дрехите си в магазини, онлайн и чрез куриерски фирми и доходите от продажбите са постъпвали в дружеството „Мегз 1“.

След това тя прехвърляла парите към останалите фирми, които също са именувани „Мегз“, но са с различна номерация.
Тъй като не е водена счетоводна документация не става ясно по какви договори и за каква дейност тя е плащала от една на друга своя фирма.
Източник: novini.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 3 + 1 =