Мрежа

Много неприятна новина попари бъдещите шофьори

Забелязва се известен отлив на желаещите и една от причините е тази

0 51 575

Бъдещите шофьори бяха попарени от много неприятна новина.

От бранша разкриват, че вече няма начин да откриете шофьорски курс на цена под хиляда лева.

Цената на шофьорските курсове е скочила с между 150 и 200 лева. Инструкторите оправдават скока на услугите с увеличението на цената на горивата. Дали заради високите цени или поради друга причина, от бранша отбелязват сериозен отлив на курсисти, отбелязва Българското национално радио.

От автошколите отбелязват, че заради повишените цени се забелязва отлив на около 20% от желаещите да се сдобият с шофьорска книжка.
Всъщност повишението на цените на шофьорските курсове не е продиктувано само от по-високите цени на горивата, а и от поскъпването на услугите за сервизно обслужване, цената на електроенергията, повишението на заплатите на инструкторите. Като цяло всичко това по един или друг начин се е отразило на крайната цена.

Управителят на СБА-Лозенец Ивайло Славков коментира, че в момента се забелязва отлив. Предполага, че е свързан с колебанията на хората, ако са притеснени финансово дали сега е правилният момент за започването на шофьорски курсове. Той отбелязва, че някои от колегите им вече предлагат тази услуга на цена 1 200 лева.
Малцина са тези, които все още не са повишили цените, но или ще им се наложи скоро да го направят или пък ще компенсират с броя на дадените часове.
Източник: blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 41 − = 33