• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Заместник-министър Георгиев се срещна с лейтенант-губернатора на провинция Британска Колумбия в Канада

Февр. 01
13:40 2020
A+ A-
2829 прегледа

„Ще работим за подобряване на динамиката на двустранните отношения между България и Британска Колумбия. Впечатляващ е напредъкът на страната ви в много сфери и виждам възможност за синергия“. Това посочи лейтенант-губернаторът на провинция Британска Колумбия Джанет Остин по време на среща със заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев, който е на посещение в Канада.

Двамата дискутираха теми, свързани с човешките права, сред които спасяването на българските евреи по време на Холокоста, усилията на България в борбата с антисемитизма и езика на омразата, както и овластяването на жените. “Толерантността стои високо в ценностната система на българина. Равенството, основано на зачитане на културните, расовите и религиозните различия е гарантирано от закона и държавата. Жените и мъжете имат своята равнопоставена роля в нашето общество“, посочи заместник-министърът. Той даде за пример Доклада за жени, бизнес и законодателство на Световната банка за 2019 г., в който България е сред най-добре представящите се страни в света. Джанет Остин сподели пред Георг Георгиев, че това е впечатляващо и България може да послужи като пример с опит и добри практики на международните си партньори.

Заместник-министър Георгиев и лейтенант-губернатор Остин дискутираха още темата за младежта и разработването на работещи младежки политики. Георгиев посочи, че българското правителство отдава основно значение на образованието, което е приоритет на държавата, и непрестанно насърчава мерките, свързани с младежкото развитие. В тази връзка лейтенант-губернаторът приветства идеята да бъдат търсени допълнителни възможности за осъществяване на студентски обмен и намиране на възможности за включване на студенти в образователни програми на университети от двете страни.Източник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*