• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Супа от патешки фенер

Януари 17
06:15 2020
A+ A-
3198 прегледа

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“По традиция на Атанасовден – 18 януари, се коли черно пиле или кокошка, а може да приготвите и по-икономична, но не по-малко вкусна супа с месо от патешки фенер”, пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ 

1 патешки фенер

8-9 картофа

1 к.ч. ориз

2-3 глави кромид лук

1-2 зелени чушки

1/2 к.л. червен пипер

1 ч.л. брашно

чубрица, куркума, черен пипер и сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Измиваме добре патешкия фенер и изрязваме излишната тлъстина, която може да използваме в други рецепти с патешка мас. Разполовяваме фенера на две, слагаме го в голяма тенджера на котлона и го заливаме с вода.

Изчакваме да заври, варим 5 минути и изливаме водата. Наливаме чиста топла подсолена вода и отново варим заедно с нарязаните на кубчета картофи.

Изваждаме сварения фенер от бульона и го оставяме да поизстине. В бульона прибавяме нарязаните лук и зелени чушки, а след това и ориза. Отделно в малко олио запържваме леко червения пипер и брашното.

Разреждаме запръжката с бульон и я изливаме в супата. По желание може и да пропуснем запръжката. Почистваме патешкото месо от костите и го слагаме в горещата супа. Подправяме с чубрица, черен пипер, куркума, ако е нужно, досоляваме и варим още няколко минути. Поднасяме с люта чушка.



Източник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*