• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Строиш в Пловдив - правиш детска площадка

[Oct] 10
16:44 2019
A+ A-
4920 прегледа

Ако искаш да строиш в някой пловдивски район, за да получиш разрешение - трябва да оправиш детска площадка или да облагородиш междублоково пространство.

Това е принципът, на който залага кандидатът на ЗС "Александър Стамболийски" за кмет Георги Колев.

"Ако някой откаже, пак ще получи своите документи, само че всички в района ще знаят кой цапа и не се интересува", допълни той. Колем смята, че трябва да се прекрати и практиката пловдивчани да си общуват твърде интимно, без дори да се познават, защото разстоянието между съседни блокове и кооперации е толкова близо, че някои комшии буквални си гледат чиниите.

„За вече презастроените райони на тези етап няма какво да се направи, но нови разрешителни за строеж на принципа "На една ръка разстояние" не трябва да се издават. Проблемът бил особено остър в районите "Централен" и "Северен". Според Колев новото строителство трябва да се съсредоточи в зоните, в които Пловдив се разширява по естествен път – на юг и запад.

Колев настоява в промените на Общия устройствен план да залегне, че там, където е предвидена зеленина, не може да се вдига дори и ограда. Юристът е категоричен, че ключовата фигура в строителството е на главния архитект. Но неговите правомощия били сведени до подписване на документи. Затова една от първите стъпки на следващия кмет трябвало да е провеждане на конкурс за нов главен архитект, в който няма нагласени условия, защото Пловдив има нужна от визионер за този пост. В последните години постът се заема от изпълняващ длъжността. На два пъти беше обявен конкурс, но той не се проведе, тъй като кандидатите не отговаряха на условията според общинската комисия.Източник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*