• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Приеха промени в закона за чистотата на въздуха, вижте ги

Септ. 12
09:52 2019
A+ A-
4059 прегледа

Операторите на инсталации могат да се освобождават от прилагането на съответните норми за неорганизирани емисии само при условие, че това няма да доведе до значително увеличаване на риска за човешкото здраве или околната среда. Това предвиждат приетите на първо четене промени в Закона за чистотата на атмосферния въздух, внесени от Министерския съвет.

Предвижда се по-дълъг срок за оправомощаване от Българския институт по метрология на лица за проверка на ефективността при улавяне на бензиновите пари. Регламентира се осигуряването по служебен път на документ за калибриране на еталони и средства за измерване, свързани с процедурата за оправомощаване на лица, в случаите, когато свидетелството за калибриране е издадено от института по метрология. Урежда се и срок за извършване на проверката за оправомощаване, предаде БТА. 

Прецизират се също разпоредби, свързани с два европейски регламента относно веществата, които нарушават озоновия слой и флуорсъдържащите парникови газове, като ясно се разграничава терминът "унищожаване" по отношение на посочените регламенти.

Очакваните резултати от прилагането на законопроекта са свързани с намаляване на административната тежест за бизнеса и постигане на правна яснота чрез прецизиране на разпоредби, свързани с прилагане на законодателството в областта на опазване на чистотата на атмосферния въздух, пише в мотивите си вносителят.Източник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*