• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Парламентът: Кметовете няма да са законово задължени да имат приемни дни за гражданите

Септ. 18
11:26 2019
A+ A-
5043 прегледа

Парламентът не прие със закон кметовете да бъдат задължени да имат приемни дни за гражданите, предава БТА.

С 18 гласа "за", 20 -"против" и 87 "въздържал се" депутатите отхвърлиха на първо четене проекта на Славчо Атанасов ("Обединени патриоти") в Закона за местното самоуправление и местната администрация да се запише, че кметът приема и изслушва гражданите в определени дни от седмицата. Условията и редът се утвърждават със заповед и се публикуват на интернет страницата на съответната община.

Промените целят да се засили личната отговорност на всеки кмет по отношение на гражданите, обясни мотивите си Атанасов. Според него така ще се гарантира по-голям контрол и по-голяма публичност и прозрачност при вземане на решенията, както и участие на гражданите в управлението.

Проектът предвиждаше също и създаването на глава "Административно-наказателни разпоредби", които да гарантират стриктно спазване на задълженията, които законът възлага на кметовете, както и налагане на санкции при тяхното нарушаване или неизпълнение.Източник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*