Мрежа

„Коледен подарък“ от Кремъл за Гешев: донос на щатски конгресмен – путинист, един от Vlads guys (СНИМКА)

0 2 355

Коледният подарък на Васил Божков и Кремъл за Иван Гешев се оказа донос от американски конгресмен, свързван с Путин.

Тъпа история, илюстративна за колониалното ни мислене. Снощи във фейсбука на някоя си Татяна Кристи, активистка и самодейна актриса, се появява писмо от конгресмена-републиканец и тръмпист Уорън Дейвидсън срещу главния прокурор Иван Гешев. Писмото бързо и ентусиазирано започва да се споделя от депутати на ДБ и ПП.

Предварителната координация си личи. Когато първоначално видях писмото, бях убеден, че е фейк. Откога документи на американски конгресмени „тръгват“ от фейсбука на близката до „Боец“ Татяна Кристи, преди изобщо да са публикувани в САЩ?!

Писмото е под формата на класически донос. Приписват се връзки на Гешев с мафията, защото не разследвал лицата от списъка „Магнитски“. Под черта, като аргумент, се прилагат доказателства от конспиративни сайтове като „Бърд“ на Атанас Чобанов, също гравитиращ около кръга „Боец“, руски зет, чийто тъст работи за прокремълски медии.

Твърденията в текста които познаваме от нескончаемите жалби на Гошо Боеца) очевидно са писани от българска ръка, използван е просто подписът на Дейвидсън.
Хайде сега отново да видим какво е нивото – фейсбук, Татяна Кристи, Чобанов, „Боец“, „Висока летва“, подходяща за върховния щатски законодателен орган.

В името на коректността реших да се свържа с конгресмена Дейвидсън и да го попитам дали писмото е автентично. Той бе любезен да ми напише „Да, писмото е истинско, както са истински и тревогите ни от избягване на санкции“.

Малко по-късно, повлиян от въпроса ми, конгресменът публикува и нещо подобно в туитъра си.
Отговорът му наистина ме изненада, защото не съм си представял, че щатски законодател може да борави с непроверени слухове и да се бърка във вътрешните работи на независима държава. Знам, разбира се, как се случват тези неща в Америка, знам за лобистите, платени от бизнеса, които наобикалят като пиявици всички кабинети в щатския Конгрес. И все пак бе странно. Дали изобщо мистър Дейвидсън се ориентира къде се намира България на картата?!И тук възникват логични въпроси.

1. Доносът е авторско дело на републиканеца Уорън Дейвидсън, един от само шестимата щатски конгресмени, гласували ПРОТИВ санкции срещу Русия. В щатските медии наричат Дейвидсън един от „Vlad’s guys“ – хората на Влад (Путин). Означава ли това, че в писмото на Дейвидсън можем да привидим дългата ръка на Путин и Кремъл? Защото е нормално точно конгресмен, свързван с Русия, да критикува Гешев, който разгони руските шпиони в София, нали?! И да съучаства в хибридна кампания.
2. Преди броени дни ПИК публикува чат между Васил Божков и хакера, ударил телефона на Кирил Петков. В чата се споменава за подарък преди Рождество, предназначен за „Каскета“. „Да празнува каскета рождеството, дядо коледа наближава…“ Това ли е „подаръкът“ – писмото на Дейвидсън, един от „Vlad’s guys?
3. Истина ли е, че конгресменът се захваща с главния прокурор на България под влияние на лобисти на подсъдимите Васил Божков и Цветан Василев, също „опаковани“ с Кремъл?
4. Не знае ли щатският конгресмен, че българският съд на няколко пъти излезе с решения, че законът „Магнитски“ не е валиден на българска територия?
5. Как така писмото на Дейвидсън се озовава във фейсбука на Татяна Кристи преди да бъде официализирано зад Океана?
Въпросите, разбира се, са риторични. Унизително е за български политици и депутати, че сляпо споделят компромат на прокремълски фактор, само защото обслужва местната котерия и фиксацията й срещу законно избрания главен прокурор. Нали битката ви е срещу Путин и войната, за евроатлантизма – защо припознавате за меродавни източници, които в самата Америка се ползват с репутацията на „проруски“?
Източник: pik.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 67 − = 61