• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Великотърновска гимназия ще обучава в специалонст "Рекламна графика"

Февр. 01
10:39 2020
A+ A-
6519 прегледа

С над 17 000 лв. от МОН са купени 15 лаптопа

Специалност "Рекламна графика" открива от следващата учебна година Професионалната гимназия по туризъм "Д-р Васил Берон" във Велико Търново. В нея ще приемат 26 ученика, а училището е първото в България, което ще въведе това обучение в средното образование. Специалността съществува от едва 2-3 години в пловдивския вуз, подготвящ кадри за туризма и ресторантьорството. "Целта е по този начин гимназията да създаде конкурентоспособни бъдещи студенти за висшето училище", информира учителят Евгени Коев, който е и общински съветник от ВМРО.

Войводите са издействали от МОН целева субсидия за професионалната гимназия в размер на 17 250 лв.. Помощта е във връзка с нейната 55-годишнина. Сумата вече е използвана за закупуване на 15 лаптопа. Компютърната техника е с подходящи характеристики за нуждите на новата специалност. Лаптопите ще се ползват и за работа с професионалната система CLOCK, която е свързана с електронното обслужване в сферата на туризма. Великотърновската гимназия е едно от първите училища в страната, предлагащо обучение и работа с този програмен продукт. Модерната система подпомага работата на всеки хотел, склад, ресторант и към момента е въведена в най-реномираните заведения на стараната. Тепърва тя ще навлиза и в останалите, което предполага търсене от страна на работодателите на подготвени кадри за работа с нея.Източник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*