• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Фандъкова: Изграждаме 9 нови булеварда за връзка с околовръстния път и северните територии

[Oct] 30
12:46 2019
A+ A-
4305 прегледа

„Пробивът на бул. „Петър Дертлиев“ в „Люлин“ е един от важните обекти, заложени в моята програма. С него ще намалим трафика по силно натоварените бул. „Царица Йоана“ и бул. „Сливница“, като изграждаме нова връзка между ж.к. „Люлин“ и околовръстния път“, това каза Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София. До дни строителството на обекта ще започне. Тя допълни, че планира изграждането на 9 новите булеварди, които ще осигурят връзка с Околовръстния път и Северните територии. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. 

 „Това е начинът да намалим транзитния трафик и да развием новите зони за инвестиции“, каза Фандъкова. В програмата й са заложени следните обекти: бул. „Рожен“ – от „Илиянци“ до Северна скоростна тангента (ССТ); бул. „Илиянско шосе“; бул. „Източна тангента“ – от бул. „Вл. Вазов“ до ССТ (2020) и от бул. „Вл. Вазов“ до бул. „Ботевградско шосе“ (2023); Разширяване на бул. „Ломско шосе“ – от метростанция „Ломско шосе“ до ж.п. линията (2020) и до околовръстния път; Обелско шосе – от бул. „Панчо Владигеров“ до околовръстния път; ул. „Продан Таракчиев“ в район „Искър“ от естакадата на „Брюксел“ до околовръстния път - директна връзка на летището със СОП; връзка от ул. „Проф. П. Мутафчиев“ до бул. „Асен Йорданов“; бул. „Копенхаген“ от бул. „Цариградско шосе“ до Самоковско шосе.Източник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*