• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

БСК обучи приемни родители за социални работници

Януари 27
06:47 2020
A+ A-
13038 прегледа

Единадесет приемни родители преминаха 7-месечно обучение в Центъра за професионално обучение на Българската стопанска камара (БСК) и придобиха професионална квалификация "Сътрудник социални дейности". Свидетелствата за завършеното обучение са били връчени днес от председателя на БСК Радосвет Радев и министъра на труда и социалната политика Деница Сачева, съобщиха от БСК.

Обучението е етап от инициативата "Родители+", която се осъществява от Националната асоциация за приемна грижа. Проектът обхваща девет региона в страната. Моделът на родителска взаимопомощ ще бъде приложен към семейства, в които децата живеят в бедност и имат здравословни, социални или образователни трудности. С приоритет приемните родители ще подпомагат самотни майки на бебета, родители на деца с увреждания и възрастни хора, които гледат внуците си, поради миграция на техните родители.

Програмата "Родители +" ще подкрепи 200 семейства чрез Мобилния център за информиране, консултиране, обучение и подкрепа на пълнолетни лица в риск, който е регистриран в Регистъра на доставчиците на социални услуги към Агенцията за социално подпомагане.Източник: https:pik.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*