Мрежа

Главният прокурор Иван Гешев свиква Национално съвещание

0 857

Участие са заявили над 700 прокурори и следователи

Главният прокурор на Република България – Иван Гешев свиква Национално съвещание на Прокуратурата.

 

То е насрочено за 24 август от 11,00 часа в Дом №2 на резиденция „Бояна“.

 

Националното съвещание на Прокуратурата на Република България ще е на тема „Отстояване на независимостта на българската прокуратура с оглед предотвратяване на риска от тежко нарушение на върховенството на закона съгласно чл. 7 от Договора за Европейския съюз“.

 

Съвещанието се организира във връзка с декларация на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет от 10.08.2020 г. по повод опитите за грубо посегателство върху независимостта и доброто име на българските магистрати, нарушаването на върховенството на закона, принципа за разделението на властите и опитите за политически натиск.

 

Участие в Националното съвещание желание са заявили над 700 прокурори и следователи от цялата страна, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата.

 

Покани да присъстват на Националното съвещание са отправени към представители на парламентарно представени политически партии, до президента, министър-председателя, министри, членове на Висшия съдебен съвет, до Инспектората към ВСС, както и до дипломатическите представителства на страните членки на ЕС.

 

Събитието е открито за медии, уточняват от държавното обвинение.

Източник: https:pik.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 70 − = 69