Мрежа

Гласената за конституционен съдия Атанаска Дишева и мъжа й трескаво разпродават имоти?

0 643
Крупни парцели в Радомир и скъп апартамент във Варна слага на тезгяха свързаното с олигарха Иво Прокопиев и присъдружния му политически субект “Да България” семейство

Обявилата се публично през 2018 г. за безимотна и крайно нуждаеща се съдия-член на ВСС Атанаска Дишева е истинска имотна кралица, сочи справка в регистрите. Въпреки наличието на буквално златни недвижимости, за които ще стане дума след малко, разследване на колегите от в. Труд през 2018 г. показа, че тя ползваше като „нуждаещ се“ 200 квадрата жилище в елитния столичен квартал „Изток“ срещу 200 лева наем при пазарна цена десет пъти повече. И при държавна заплата равна на тази на председателя на парламента.

Година преди кандидатурата на Атанаска Дишева да бъде лансирана за член на Конституционния съд и малко преди менторът й Лозан Панов да се самообяви за кандидат президент, на 28.07.2021 г. тя заедно с мъжа си – преуспяващият бизнесмен и адвокат Генадий Дишев учудващо бързат да се отърват от няколко иначе златни земеделски парцела на територията на общ. Радомир, на чиято площ би завидял всеки зърнен бос. Единият е с площ 5 699 кв.м., вторият – 3 515 кв.м., третият е 9 023 кв.в., а най-големият се простира на внушителните 20 798 квадрата. Как и кога фамилията ги е придобила не става ясно от справката по партидите им, но може логично да се допусне, че г-н и г-жа Дишеви яката са се облажили от сделката с арендаторите от “Прогрес Партнърс”. Защо са им трябвали пари в кеш в разгара на бурното политическо лято на 2021 г. можем само да гадаем.

Две години по-рано Атанаска и Генадий Дишеви продават лукс мезонет на пъпа на гр. Варна, а купувачът отново не е случаен човек – немският гражданин Томас Аутцен, добре познат в морската ни столица. Дори след изгодната продажба, гласената за конституционна съдийка дясна ръка на Лозан Панов и главен съдебен лобист на Иво Прокопиев няма да остане на улицата, т.к заедно с мъжа си притежават друг варненски имот от 112 кв.м. в топ центъра на града.

Доколко е морално при наличието на толкова сладки и безбожно скъпи недвижими собствености Дишева да се представя за крайно нуждаеща се и да ползва на безценица държавин имот от 200 кв. м в дипловатическите блокове на баровския кв. Изток оставяме на преценката на читателите. Въпросът е с какъв аршин ще мери съдия Дишева моралните казуси в КС след като не й е стигнала гражданска доблест за личните й дела, се питат нейни колеги в магистратските среди.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 5 + 3 =