Мрежа

Гешев поиска обвиненият в хулиганство прокурор Георги Асенов да бъде отстранен от длъжност

0 2 034

Прокурорската колегия на ВСС ще се произнесе след две седмици

Главният прокурор Иван Гешев поиска обвиненият в хулиганство прокурор от Върховната касационна прокуратура Георги Асенов да бъде отстранен от длъжност.

 

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще се произнесе след две седмици.

 

Вчера Софийският градски съд отказа да задържи за постоянно под стража прокурор Георги Асенов. Той е с обвинения за хулиганство и унищожаване на чужда движима вещ при конфликт между него и охранители в плевенска болница.

 

Според съдия Емил Дечев разследването срещу магистрата е водено тенденциозно, а събраните доказателства са само в подкрепа на обвинението. Затова и той разпореди прокурорът да бъде незабавно освободен от ареста.

 

От Софийската градска прокуратура обявиха, че ще протестират определението пред Апелативния съд и отрекоха разследването да се води тенденциозно. Обявиха, че продължават да събират доказателства и че те ще бъдат представени пред съда на 14 юли.

 

А преди да вземе решението си дали да отстрани временно от поста прокурор Георги Асенов, Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще му даде възможност да представи писмено становище или да се яви пред съдебните кадровици.

 

Източник: https:blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 23 = 33