Доматени парти бутчета

https://mreja.bg/komentar/domateni-parti-butcheta/80077 Mreja.bg
Доматени парти бутчета


Подправени с червен пипер, бяло вино и дафинов лист

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси [email protected]

и [email protected]

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Ястието е подходящо за лятото, когато доматите са свежи и домашно произведени. Не отнема много време за приготвяне и може да се консумира в двата варианта - топло и охладено”, пише ни Димитър Димитров.

ПРОДУКТИ

10 пилешки парти бутчета, 4 средно големи домата, 1 глава чесън, 1 к.л. млян черен пипер, 1 к.л. червен пипер, 1/2 к.ч. бяло вино, 1/2 к.ч. вода, 1/2 к.ч. олио, 2 с.л. захар, сол на вкус, 1 дафинов лист, шепа магданоз 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбъркваме бутчетата с олиото, пипера и малко сол. Нареждаме ги в правоъгълна тава. Около тях изсипваме обелените и нарязани на парченца домати, смесени с виното, водата, черния пипер, захарта и още малко сол.

Почистваме главата чесън от люспите, от долната страна отрязваме капаче и с отрязаната страна нагоре я поставяме в средата на тавата.

Слагаме около нея парченца от дафиновия лист. Печем ястието във фурна, загрята на 200 градуса, до готовност.

Сервираме парти бутчетата на порции, поръсени с нарязания магданоз.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.