Мрежа

Добрата новина: Маските отпадат от четвъртък

Но отмяната не важи за градски транспорт, аптеки и болници

0 964

Обявиха, че от 11-ти август защитните маски остават задължителни единствено в някои случаи, а именно при посещение на болница, в аптека, градски транспорт и други специализирани институции.  Изключение ще е за деца до възраст от 6 години.

Това е новата заповед, подписана и издадена от служебния министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев. Целта на новата регулация е мерките в страната да бъдат в голяма степен изравнени, като също така от министерството съобщават, че мерките са адекватни на моментната ситуация с Ковид.

 

Новата заповед на министъра е в сила до 18-ти август, като според ситуацията тогава ще се прецени как да се продължи. Към момента се наблюдава слабо затихване на инфекцията от Ковид. Също така последните няколко дни активните случаи не само спряха да се увеличават, а дори има лек спад в тях. Тази добра новина означава, че в изминалите дни повече са оздравелите отколкото новозаразените.

 

В действащата заповед от здравния министър също така се посочва и, че работодателите са длъжни да организират защитни мерки в помещенията на служителите, като включват проветряване, дезинфекция, пропускателен режим на лица с явни симптоми на болни. Също така е наложително да извършват регулярен инструктаж за спазването и поддържането на хигиена.

 

Източник: lupa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 3 + 5 =