• Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.
Всички
Новини

Дрогиран шофьор получи година и шест месеца затвор!

[Dec] 17
17:00 2020
A+ A-
5904 прегледа

По внесен в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е признат за виновен подсъдимият П. А. за извършено от него престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК.

На 26.03.2019 г. около 02,15 ч. в ж.к. „Надежда“, гр. София, П. А. е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, след употреба на наркотични вещества – метамфетамин, амфетамин и марихуана,  установено с техническо средство „Drug Check 3000“. Съгласно чл. 6, ал. 9 от Наредба № 1 от 19.07.2017 г. за реда за установяване употребата на алкохол и/или наркотични вещества и техни аналози, употребата на наркотични вещества се установява въз основа на показанията на теста за установяване употреба на наркотични вещества или техни аналози в случаите на отказ за даване на проби за изследване. Като подсъдимият П. А. е отказал да даде проби за изследване.

Метамфетаминът, амфетаминът и марихуаната са високорискови наркотични вещества, поставени под контрол съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите и са включени в Списък І „Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве, поради вредния ефект от злоупотреба с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина“.

Софийски районен съд е признал за виновен подсъдимия П. А. по повдигнатото му от Софийска районна прокуратура обвинение и му е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и шест месеца, като е приведено в изпълнение и наказание по предходно осъждане за срок от девет месеца „лишаване от свобода“.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд, съобщиха от пресцентъра на Софийска районна прокуратура.Източник: https:novini.bg
Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*