Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Поредното ми предложение е за хрупкави банички с плънка от тиква и сушени смокини, подходящи и за делник, и за празник”, пише ни Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ
400 г точени кори
300 г тиква
10 сушени смокини
1/2 ч.ч. захар
2 щипки канела, джинджифил, краве масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Обелваме тиквата, почистваме я от семките и я настъргваме. Загряваме в тенджера малко мазнина и изсипваме в нея тиквата, като я поръсваме със захарта и разбъркваме. С малко топла вода я задушаваме за 20 минути. Сваляме я от котлона и я оставяме да изстине.
Заливаме смокините с топла вода и ги оставяме да престоят 10 минути. След това ги нарязваме на ситно и ги добавяме към задушената тиква. Получената плънка подправяме с канела и джинджифил.
Взимаме от корите по три и ги нареждаме една върху друга, като всяка намазваме с разтопено масло или олио. Разрязваме ги на 4 правоъгълника. Върху всеки правоъгълник разпределяме част от плънката и завиваме на руло.
Нарязваме рулата на малки банички и ги редим в намазнена тава. Отгоре ги намазваме с мазнина и печем в предварително загрята на 180°С фурна до приятно покафеняване (около 20 минути).
Източник: https:www.24chasa.bg