Банички с тиква и смокини

https://mreja.bg/komentar/banichki-s-tikva-i-smokini/83146 Mreja.bg
Банички с тиква и смокини


Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси [email protected]

и [email protected]

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Поредното ми предложение е за хрупкави банички с плънка от тиква и сушени смокини, подходящи и за делник, и за празник”, пише ни Марияна Бончева.

ПРОДУКТИ

400 г точени кори

300 г тиква

10 сушени смокини

1/2 ч.ч. захар

2 щипки канела, джинджифил, краве масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Обелваме тиквата, почистваме я от семките и я настъргваме. Загряваме в тенджера малко мазнина и изсипваме в нея тиквата, като я поръсваме със захарта и разбъркваме. С малко топла вода я задушаваме за 20 минути. Сваляме я от котлона и я оставяме да изстине.

Заливаме смокините с топла вода и ги оставяме да престоят 10 минути. След това ги нарязваме на ситно и ги добавяме към задушената тиква. Получената плънка подправяме с канела и джинджифил.

Взимаме от корите по три и ги нареждаме една върху друга, като всяка намазваме с разтопено масло или олио. Разрязваме ги на 4 правоъгълника. Върху всеки правоъгълник разпределяме част от плънката и завиваме на руло.

Нарязваме рулата на малки банички и ги редим в намазнена тава. Отгоре ги намазваме с мазнина и печем в предварително загрята на 180°С фурна до приятно покафеняване (около 20 минути).

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.