Мрежа

Атаки срещу руско военно летище и военна база, има убити

Безпилотни летателни апарати са ударили военните обекти

0 322

Дронове удариха военна база на ВВС Енгелс в близост до Саратов и военното летище до Рязан. Нападението е извършено с 2 отделни атаки и са използвани високотехнологични безпилотни военни апарати.

При атаката над летището има двама ранени военни и са повредени два военни самолета, като по непотвърдена информация това са стратегическите бомбардировачи ТУ-95. Ранените военнослужещи са откарани в болницата, като към момента не се споменава повече информация за състоянието им.

Местните жители разказват, че са чули силен гърмеж по тъмно рано сутринта.  Губернаторът на Саратов сподели лаконично, че информацията за атака над военни обекти се проверява от органите на реда. Той допълва, че в жилищните части на града е нямало паника и евакуация и всичко е спокойно.

Военната база Енгелс-2 от най-стратегическите за ВВС на Руската федерация. Там им разположени поне два полка от бомбардировачи ТУ-160 и ТУ-95.

Официален коментар от руското военно министерство все още няма.

При друг инцидент по същото време са загинали поне 3-ма души, а 6-ма са били ранени, след като цистерна с гориво се е запалила, като най-вероятната причина е, че е била взривена преди това. Местните са съобщили за силна експлозия малко след 6:00 сутринта и мирис на гориво.

Източник: dir.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 6 = 2