Мрежа

Александър Дугин: Западът настойчиво ни тласка към Трета световна война

На този етап остава открит въпросът дали ще се стигне до употребата на ядрено оръжие

0 857

Известният руски геополитик и евразиец проф. Александър Дугин обяви, че Западът тласка все по-настойчиво света към Трета световна война.

През последните дни в Украйна се случиха няколко съществени изменения, засягащи баланса на силите и това трябва да бъде осмислено в цялостен обем, категоричен бе Дугин, чиято дъщеря стана жертва на диверсионно нападение.

В най-новия си коментар, той отбелязва, че контраатаките на Киев в Херсонския край са се провалили, но за сметка на това са били успешни в Харковския.

Той обаче е на мнение, че ако се погледне по-мащабно на нещата, ясно се вижда, че светът се намира на прага на Трета световна война, към която Западът ни тласка все по-упорито. Той подчертава, че тя отдавна не е страх или очакване, а действителност.

Александър Дугин отбелязва, че страната му воюва с колективния запад, НАТО и съюзниците им, макар и не с всички, а редица европейски страни не желаят да вземат активно участие във войната с Русия. И въпреки това заплахата от Трета световна война не само е все по-реална, а и все по-близо, отбелязва той.

На този етап остава открит въпросът дали ще се стигне до употребата на ядрено оръжие. Дугин обаче подчертава, че с всеки изминал ден, вероятността от ядрен Армагедон нараства все повече и повече.
Източник: blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 87 + = 91