Всички
Новини

БЗС настоява да се осигурят средства за плакови протези на възрастните хора

Май 19
13:37 2017
A+ A-
367 прегледа

Българският зъболекарски съюз /БЗС/ настоява да се осигурят 20 млн.лв. за плакови протези на възрастните хора, съобщава БТА.

Председателят на съсловната организация д-р Борислав Миланов каза, че ако тези пари не бъдат предоставени, дейността не може да се извърши, въпреки че е заложена в нормативна промяна, която вече е обнародвана в Държавен вестник. В нея се предвижда поетапно осигуряване на безплатни плакови протези за различни възрастови групи, което би трябвало да започне от 1 юли тази година. По думите на д-р Миланов министърът на здравеопазването в служебния кабинет Илко Семерджиев е уверил денталните лекари, че тези 20 млн. лв. са налични.

В бюджета на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ не са заложени 20 млн. лв. за плакови протези, казаха за БТА от пресслужбата на НЗОК. След като министър Семерджиев е успял да заложи дейност в наредбата, вероятно е съгласувано с министъра на финансите и само той може да каже откъде ще се осигурят парите, допълниха от пресслужбата и уточниха, че резервът на НЗОК е разпределен и в него няма свободни средства.Източник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*