Всички
Новини

Великите сили договориха примирие в Сирия

Февр. 12
09:08 2016
A+ A-
862 прегледа

Великите сили  договориха временно примирие в Сирия, което да започне още от следващата седмица. Споразумението е наречено "Спиране на враждебните действия", предаде Нова тв.

До него се стигна след дълги заседания в Мюнхен, които бяха свикани след провала на официалните преговори за мир в Женева. Споразумението обаче беше постигнато с редица уговорки.

Американският държавен секретар Джон Кери каза, че външните министри на страните от групата са се договорили на срещата в Мюнхен спирането на военните действия да стане до седмица. По думите му е постигнато съгласие сирийските мирни преговори да бъдат възобновени в Женева колкото е възможно по-скоро.

Договорено е и ускоряване на доставките на хуманитарна помощ. В споразумението участват Съединените щати, Русия и повече от 10 други държави.

Британският външен министър Филип Хамънд каза, че прекратяването на боевете може да се осъществи успешно само ако Русия спре въздушните си удари в подкрепа на правителствените сили в Сирия.

Западен дипломат заяви, че на срещата "не е било постигнато споразумение за незабавно спиране на руските бомбардировки, но има ангажимент за процес, който би променил ситуацията, ако проработи".

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаментиИзточник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Mahaley
Преди 1 година
0
If not for your writing this topic could be very conuolvted and oblique.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*