Всички
Новини

В американския щат Арканзас беше изпълнена 4-та смъртна присъда за 8 дни

[Apr] 28
10:59 2017
A+ A-
311 прегледа

В американския щат Арканзас снощи беше екзекутиран четвърти осъден на смърт за осем дни, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Кенет Уилямс, признат за виновен в убийство, беше умъртвен с инжекция, съобщи в комюнике генералният прокурор Лесли Рътлидж.

Според адвокатите на Уилямс 38-годишният мъж бил с коефициент на интелигентност на дете. Защитата му използва различни съдебни средства, стигайки до Върховния съд, опитвайки се да се пребори за отлагане на изпълнението на присъдата в последната минута, но едно по едно възраженията бяха отхвърлени.

Арканзас, където не бяха извършвани екзекуции от 2005 г., изпълни четири присъди за осем дни, две от които - в една и съща вечер, в понеделник. Първоначално властите бяха планирали да екзекутират осем осъдени на смърт за 11 дни.

Губернаторът на Арканзас Ейса Хъчинсън оправда бързането с изтичането в края на месеца на срока на годност на спорна съставка, използвана в смъртоносните инжекции.

Срещу програмата за ускорени екзекуции бяха подадени голям брой жалби, срещу нея се обявиха и противници на смъртната присъда по цял свят. В резултат на съдебна битка бяха отложени четири планирани екзекуции, но останалите четири бяха изпълнени.

Кенет Уилямс бил осъден първо на доживотен затвор, след като през 1998 г. застрелял 19-годишна студентка и мажоретка Доминик Хърд. През 1999 г. той успял да избяга от затвора и убил мъж на 40 и няколко години, Сесил Борън, във фермата му близо до затвора. Беглецът откраднал пикапа на убития и успял да стигне до Мисури, където предизвикал катастрофа и убил 24-годишен баща, Майкъл Гринууд.Източник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*