Всички
Новини

Обрат: Похитителят не е проф. Самаха. Все още има седем души в плен на борда на отвлечения египетски самолет

[Mar] 29
12:37 2016
A+ A-
852 прегледа

Седем души, трима от които пътници, все още се намират на борда на похитения египетски самолет. Това съобщиха египетските власти противно на информацията, че всички 55 пътници и 7-членен екипаж са освободени.

Междувременно стана ясно, че името на похитителя също е объркано. Той не е Ибрахим Самаха, преподавател от Египетския университет. Оказва се, че ученият е бил на борда на самолета, но не той го е отвлякъл, съобщи самият той пред Би Би Си.

"Не знаехме какво става. Когато се качихме на борда, се изненадахме, че екипажът прибра паспортите ни, което не е обичайно за вътрешен полет. След малко напрежението започна да се покачва и разбрахме, че се отправяме към Кипър. В началото екипажът ни каза, че има проблем със самолета и чак след това разбрахме, че той всъщност е отвлечен", разказа Ибрахим Самара, чието име е сбъркано с това на нещастно влюбения похитител.

По първоначална информация в основата на отвличането стои съпружеска драма, заради което бившата съпруга на мъжът, похитил самолета, бе доведена на летището по негово настояване.

На извънредна пресконференция, която тече в момента, египетските власти опровергаха и тази версия, и заявиха, че мъжът не е оправил никакви искания. 



Източник: http:www.trud.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*