Всички
Новини

Гърция се вдига на 24-часова всеобща стачка днес

Февр. 04
07:35 2016
A+ A-
1077 прегледа

В Гърция ще се проведе 24-часова генерална стачка срещу провежданите от правителството на страната пенсионни реформи. В нея ще участват търговци, предприемачи, лекари, фармацевти, адвокати, нотариуси, инженери и служители на данъчните служби. Към гръцкия „ден на гнева“ ще се присъединят таксиметровите шофьори и тези на товарните камиони, както и моряците. Гръцките фермери също ще продължат своята стачка, блокирайки с тракторите си магистралите на страната, предаде ТАСС, цитирана от "Фокус".

Най-големият профсъюз в страната „Всеобща конфедерация на труда“ призова всички да участват в стачката.

„Ние призоваваме всички работници и безработни, пенсионери и младежи към 24-часова стачка в четвъртък, 4 февруари и на митинг на профсъюзите в 11 часа на столичния площад “Клафимонос“, пише в съобщението на профсъюза.

„Заедно ние трябва да обединим гласовете си против действията на правителството, срещу рязкото съкращаване на доходите, приватизациите и разрушителните мерки от третото споразумение с международните кредитори. Масовото и единно участие в стачките и демонстрациите в Атина и в големите градове на страната ще бъдат нашият отговор на политиката, която заплашва бъдещето на идните поколения“, пише още там.

Гръцките медии, за да могат да осветят протеста в четвъртък, проведоха своята стачка ден по-рано – в сряда 3 февруари.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаментиИзточник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Lyndee
Преди 1 година
0
Your answer lifts the inlgntieelce of the debate.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*