Всички
Новини

Вестник разкри тайна армия на Путин в Германия

[Apr] 12
08:46 2016
A+ A-
709 прегледа

Кошмарният сън за правителството на всяка страна: добре замаскирани "спящи" бойци от елитни подразделения, изпратени от друга държава. Саботьори, провокатори, терористи, готови да действат по първо нареждане. Шефът на Кремъл Владимир Путин вече е разположил своите подмолни бойни отряди както в Германия така и в други западни страни, пише германският в. "Билд".

Това се потвърждава от разследване, проведено от немския журналист Борис Райтшустер, автор на книга за Русия и биограф на Путин, а също и от информация, събрана от репортери на "Билд".

В книгата си "Скритата война на Путин" Райтшустер се базира на документи, събрани от една западноевропейска разузнавателна служба.

Един от ключовите моменти в тях е за руското бойно изкуство "Система". Съветските и руските сътрудници на спецслужбите са обучавани и се обучават на тази техника на бойно изкуство – овладяване на прийомите на ръкопашен бой и ликвидиране на противника.

В спортните училища, където се води обучение по техниката на ръкопашен бой "Система", по правило тренират обикновени спортисти. Но зад всичко това стоят сътрудниците на военно разузнаване ГРУ и специалното подразделение ВДВ. Агентите на Кремъл, войници от елитните части в оставка с лиценз за "безшумно" убийство, пише "Билд".

През 2012 г. самият Путин посочи разпръскването на бойни отряди на чужда територия като изпитано средство.

Позовавайки се на тези проучвания на западна разузнавателна служба, "Билд" описва основните цели, поставени пред агентите, преминали школата на "Система". Провокиране на безредици в даден район, набиране на "бъдещи елити", изопачаване на политически и обществени процеси, разпространение на недемократични възгледи.

Резултатите от подобна дейност в Германия могат да се видят чрез различни примери – движението Пегида, поддържането на десни и леви популисти, целенасочени кампании за дезитформация сред "руските германци" (както лъжата с изнасилването на 13-годишната Лиза от Берлин).

От началото на 1990-те в страни от Европа в качеството си на "спящи" агенти и с цел вербовка целенасочно са изпратени бойци от елитни подразделения. Те са основали верига от школи, работещи по "Система", обхващащи територия от Торонто и Швейцария до Германия.

Райтшустер пише в книгата си, че само в Германия миналата година спецслужбите са идентифицирали около 300 човека, непосредствено свързани със структурите на "Система".

Превод: БлицИзточник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*