Всички
Новини

Министър Лиляна Павлова: Зелените и лобитата им спъват магистрала "Струма", искат да гушнат милиони!

[Apr] 04
14:10 2016
A+ A-
786 прегледа

Министър Лиляна Павлова посочи псевдо-еколозите и лобитата на Зелените като основна пречка за АМ "Струма".


Зелените
лобита, маскирани зад природозащитни организации, за поредна година спъват строежа на магистрала "Струма". Това призна министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Става въпрос конкретно за участъка на магистралата в района на Кресненското дефиле, който се оказа доста проблемен и желан от лобитата на Тома Белев и "Да остане природа в България" с цел извличане на дивиденти.

„Природозащитниците изкарват пред Европа, че ние едва ли не ще унищожим гущерите и пеперудите през дефилето, сякаш сега там не минава целият международен транспорт и стотици ТИР-ове всеки ден“, каза Павлова. Това е поредното доказателство, че със своята измислена грижа за природата, която всъщност е грижа за финансовото им благосъстояние, Зелените възпрепятстват изграждането на жизнено важна инфраструктура в страната, без която бизнеса търпи сериозни загуби.


Министър Павлова изразява и своите опасения, че „може би някой да иска да построи един скъп тунел, като спечели още 1 милион, но дано не съм права“. За жалост, обаче, май ще се окаже права. Препъникамъчетата на проекти като магистралата и втория лифт на Банско, които Зелените поставят, са единствено с цел лична облага, материализирана в "едни пари" от еврофондове и държавния бюджет.


Както „Труд“ писа в няколко свои разследвания, няколкото организации, обединени в коалицията „За да остане природа в България“ от години искат през Кресненското дефиле да се построи 15-километров мега тунел. Аргументът – запазване на животинските видовете в района.

Стойността на подобно ненужно и усложняващо строежа съоръжение, предложено от Зелените, е 1.1 милиарда лева. Миналата година правителството предложи друг, по-евтин вариант, който ще струва 250 милиона. Идеята е да бъдат изградени няколко виадукта и къси тунели.


За еколозите този вариант явно няма донесе желаните дивиденти и затова веднага бе тенденциозно нападнат. Те на момента се обявиха против с техните съшити с бели конци аргументи и побързаха да пуснат поредните си жалби до Брюксел. Оттам обаче решиха, че няма основание срещу страната ни да бъдат предприети наказателни мерки. Министър Павлова е в очакване на поредния ход на Зелените, с които да дерзаят да постигнат своето и да спъват един от най-важните инфраструктурни проекти у нас.

Сподели
За автора

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Latesha
Преди 1 година
0
That's the smart thinikng we could all benefit from.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*