Всички
Новини

Кадиев подал сигнала за корумпирания шеф на ДАИ (обновена)

[Mar] 31
08:51 2016
A+ A-
2062 прегледа

Независимият депутат Георги Кадиев припомни, че преди десетина дни е предал лично на премиера Бойко Борисов сигнал за корупционни практики в ДАИ.

По думите на депутата, тогава премиерът го е помолил да не публикува нищо относно сигналите. Кадиев разказа, че има няколко сигнала за корупция в агенцията. Един от тях е за тарифа на всеки член от една мобилна група, заяви той в ефира на Нова телевизия.

Всяка група се състои от два души, поясни той и всеки един е трябвало да заплаща такса от по 50 евро за един работен ден от 8 часа на някой от шефовете си. Според Кадиев Цветелин Цветанов е бил пазен от някой на висок пост. „Не знам дали е пазен от Министерство на транспорта, от ГЕРБ – Плевен или от Народно събрание. Той е предложен за шеф на агенцията от Цецка Цачева. Трябва да питате нея за някои неща, но дали тя го е пазила, не мога да кажа“, поясни независимият депутат.

Той информира, че масово се купували шофьорски книжки от кюрди, които живеели в Германия, Белгия. Кадиев обаче не знае колко книжки са раздавани така и колко е струвала една такава. Другият сигнал за корупция е във връзка с натиск върху превозваческите фирми. Всяка година една такава фирма минава на преглед за издаване на лиценз, който се е плащал. Кадиев предложи Радослав Тошев, който е бил в продължение на месец шеф на ДАИ – Хасково, да разкаже какво става в агенцията.

По думите му, нещо го е изплашило и той много бързо си е тръгнал. В сутрешния блок на Нова телевизия стана ясно, че министърът на транспорта Ивайло Московски е отказал коментар по случая.

Цецка Цачева реагира на обвиненията на депутата. Tя се включи в ефир и заяви, че изнесената информация на Кадиев е груба манипулация. "Като председател на Народното събрание аз имам отговорност само що се отнася до назначенията в парламента."

„Той има закачка с мен по повод на едно дело относно административно наказание, наложено от мен“, разказа тя и поясни, че въпросното дело е спряно.

„Няма как аз да кадрувам в друго министерство“, каза още Цецка Цачева и поясни, че Кадиев причаквал непрекъснато премиера Бойко Борисов пред кабинета й.

„Нито официално, нито неофициално този господин има нещо общо с моята работа като председател на НС и със структурата на ГЕРБ-Плевен. Този господин (Цветелин Цветанов) съм го виждала един единствен път на мероприятие в Плевен“, заяви още Цачева.Източник: http:pik.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Suecedeatty
преди седмица
0
Продам iPhone 4s 32GB Звоните по телефону Продам iPhone 5s 16gb РІ сером цвете Отправка во все города Казахстана, России, Украины, Беларусии.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Servicevhe
преди 2 месеца
0
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Servicevhe
преди 2 месеца
0
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*