Всички
Новини

Жители на столичен квартал живеят без ток от месеци (Видео)

[Apr] 11
08:00 2016
A+ A-
716 прегледа

11 семейства живеят без ток четвърти месец в столичен квартал. Защо живеещите са прекарали Коледа на свещи, кой е виновен за спирането и как се живее без ток днес?

В столичния квартал "Надежда" има хора без ток от миналата година. Апартаментите им приличат на газстанции. Благодарение на акумулатори, имат осветление за няколко часа, а с агрегати могат дори да гледат телевизия.

Причината, поради която в сградата няма ток, са задължения. Според ЧЕЗ дългът е за над 37 хиляди лева, информира Нова тв. 

"И в колцентровете на ЧЕЗ не ни дават обяснение как са се появили тези суми", коментира Валери.

Блокът няма акт 16, а хорат твърдят, че строителят на сградата е закачил съседната кооперация за техния електромер. Така чуждите задължения останали за тях, въпреки че са плащали своите.

Строителят Петко Иванов има различна версия за натрупаните задължения.

"Просто хората от единия блок имаха по-често ток отколкото хората от другия блок и тях ги беше яд. Разместваха фази", заявява той.

Екип на Нова потърси и електроразпределителното дружество с въпроса кой трябва да плаща и кога хората в блока ще бъдат отново на светло.

"Проблемът е сериозен. От правна гледна точка тази сграда в момента е строителен обект и хората живеят там на техен риск и тяхна добра воля. Кой е изконсумирал тока – дали хората, дали строителят, за нас няма значение", подчертава Радослав Димитров от ЧЕЗ, като допълва, че тези задължения трябва да се заплатят, включително и натрупаните лихви по тях.

Единственият начин да се издължи сумата на енергото е със споразумение между живущите и строителя. А междувременно кой е консумирал ток не може да се докаже. Както и не се знае дали строителят ще заплати цялата сума. Източник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*