Всички
Новини

Главно мюфтийство осъди агресията срещу мюсюлманското семейство в София

Юни 28
19:05 2017
A+ A-
1236 прегледа

В третия ден от свещения празник Рамазан Байрам беше извършен акт на агресия и насилие на ислямофобска основа. Нападението е изключително дръзко, безпардонно и нагло, се посочва в декларация от Главното мюфтийство, разпространена от БТА, във връзка с нападение на млади жени срещу други, носещи забрадки.

От там определят случилото се като изключително тревожен акт, "от който не само българските мюсюлмани но и всички други нормални граждани, изповядващи различни религиозни ценности са погнусени и потресени от подобно нечовешко поведение".

"Мюсюлманско изповедание - Главно мюфтийство остро осъжда този фашистки акт на насилие, породен от омраза към исляма. Пряка отговорност за това престъпление носят политиците, политическите фракции, медиите, журналистите, учените, които насаждат етническа и религиозна омраза в родината ни за да спечелят политически, икономически и финансови дивиденти", се посочва още в декларацията.

От Главно мюфтийство призовават българската общественост да застане против настъплението на национал-популизма и ислямофобията. Отдалечаването ни от Европейските ценности и демократичните норми ще допринесе до нарастването на пропастта между отделните религиозни и етнически групи. Ако Европа, и в частност България, иска да бъде голяма и силна трябва да се бори с ислямофобията, както се бори с други сегрегации, пише в декларацията.Източник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*