Всички
Новини

Бойко Борисов: Знаем всички шапки и каскети на корумпираните в ДАИ

[Mar] 31
11:51 2016
A+ A-
778 прегледа

От 4 месеца тече разследването за корупция в "Автомобилна администрация" (бивше ДАИ), съобщи премиерът Бойко Борисов преди минути.

Както "24 часа" първи съобщи, вчера бе арестуван за подкупи и фалшифициране на резултати от шофьорски изпити, шефът на агенцията Цветелин Цветанов.

"Службите са подготвили стаите за изпитите така, че да може да бъде хваната измамата при провеждането", обясни премиерът. Освен това се изчаквало и връщането на Цветанов от отпуск за да бъде проведена акцията.

"Няколко месеца наблюдаваме кабинета му, знаем всичките му шапки и каскети", заяви Борисов на въпрос дали Цветанов е имал покровителство от по-високи нива.

"Главният прокурор е този, който обвинява, всичко е задържано, а част от арестуваните вече говорят и свидетелстват и се надявам, че главният прокурор ще доведе нещата докрай", отговори Борисов пък на въпрос дали се проверява връзки на корумпирания с по-високи нива на министерството на транспорта и политиката.

"Шефът на ДАИ е член на ГЕРБ, няма да пожаля никого, независимо от коя партия е", заяви още Борисов. Той коментира и твърденията на независимия депутат Георги Кадиев, че сигналът срещу шефът на ДАИ е бил подаден от народния представител.

"На парламентарен контрол Кадиев ми подаде едно листче и само го попитах това за ДАИ ли е. Като му каза че е за тях казах изчакай малко, работим много активно", разказа Борисов.

Премиерът сравни твърденията на Кадиев с тези на лидера на ДСБ Радан Кънев. "Вече не зная дали нещо аз съм направил или само те. Защо не го направиха като бяха на власт", заяви Борисов.Източник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*