Всички
Новини

Танов: Вдигаме заплатите на митничарите средно с 350 лева

Февр. 09
11:09 2016
A+ A-
926 прегледа

Средно с около 350 лева ще бъдат повишени заплатите на митническите служители. Точната сума ще бъде определена в зависимост от представянето им, но минимално тя ще е 200 лв.

„Това е част от системата от мерки за намаляването на корупцията в сектора“, коментира директорът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

В началото на годината Танов коментира, че именно ръстът на заплатите в митниците е едно от средствата за борба с корупцията. През периода 2009-2013 година пет пъти бяха вдигани заплатите в Агенция "Митници". Сега предстои ново увеличаване на заплатите, посочи през януари шефът на митниците.

Танов заяви, че ако бъдат постигнати заложените стъпки, в рамките на две години ръстът на приходите ще бъде 17%, което не е постигано в нито една европейска страна.

Танов коментира още, че няма контрабанда при вноса на горива и в обществото изкуствено се насажда това усещане, а целта е с административни средства да се създадат прегради пред вноса.

„Не е изключено закриването на друго териториално митническо учреждение след това в Свиленград“, потвърди той, без да посочва за кое точно става дума. Той обясни, че процесът е свързан със закриване на звена, в които има основно администрация, а освободеният персонал ще бъде „използван и преквалифициран за предизвикателствата, които ни очакват през следващите години“.

В началото на януари Танов съобщи, че тече структурна реформа, която цели намаляване на административния и увеличаване на оперативния състав.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаментиИзточник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Lavar
Преди 1 година
0
superbe boutique dans un super quartier commercant avec une non moins spendide vendeuse qui porte de manière ébsuoislante les vetements qu’elle vend…! So sexy, so much…
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*