Всички
Новини

Пратиха в София делото за съборения склад в Пловдив

[Apr] 13
11:21 2016
A+ A-
812 прегледа

Пратиха в София делото за съборения склад в Пловдив. Пловдивският административен съд прекрати производството за съборения тютюнев склад на улица "Одрин" 8 и изпрати казуса в Софийския административен съд.

 Това стана ясно по настояване на адвокатско дружество "Гугушев" и партньори, наето от собственика на имота Александър Никулич. Те се позоваха, че заповедта, която обжалват, е на Регионална дирекция и инспектората към Министерство на кулутурата, които са със седалище в Пловдив.

Ответната страна и в частност инспектор Стоилка Игнатова, също заявиха, че компетенция да разгледа делото е административния съд в София.

Собственикът на съборения тютюнев склад атакува по съдебен ред заповедта  на Министерство на културата, която го задължава да преустанови всякакви дейности в имота и да предприеме укрепване и възстановяване.

"Ще изпълним всичко, каквото е възложено. Казусът е публичен, почти всички държавни институции - прокуратурата, местната власт, институции за паметници на културата го следят", заяви адвокат Гугушев.Източник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*