Всички
Новини

„Пътна полиция” ще подпомага движението на колоните с абитуриенти

Май 18
12:20 2017
A+ A-
398 прегледа

„Пътна полиция” ще подпомага движението на колоните с абитуриенти и ще създава ред, за да не се създават предпоставки за пътнотранспортни произшествия. Това заяви комисар Тенчо Тенев – началник на отдел „Пътна полиция” в Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР), по време на брифинг, свързан с предприетите мерки за охрана на обществения ред и организацията на движение по време на абитуриентските балове, предаде „Фокус”.

По думите на комисар Тенев най-много училища в столицата ще празнуват на 24 май – общо 34. „Ще има засилено полицейско присъствие в районите на училищата и заведенията, където ще се провеждат баловете. При необходимост ще се регулират възлови кръстовища, където ще преминават автомобилите с абитуриенти. В същото време пътните полицаи ще работят и с мобилните видео системи и ще заснемат нарушенията по Закона за движение по пътищата, които извършват водачите, превозващи абитуриенти”, поясни комисар Тенев.

От СДВР препоръчват да родителите на упражняват строг контрол и да не предоставят на абитуриентите автомобилите си, защото съществува реална опасност някои от тях да си позволят да шофират след употреба на алкохол. „Мерките, които предприемаме, са насочени към това и тази година да няма пътни катастрофи с абитуриенти, както нямаше и през миналата година. Началникът на „Пътна полиция” обясни, че основните нарушения, които са били констатирани през миналата година, са свързани с показването на абитуриентите от прозорците от автомобилите. Това нарушение се нарича неправилен превоз на пътници и за него отговорност носят както абитуриентите, така и водачът на автомобила.Източник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*