Всички
Новини

Ненчев: Нося си оставката в джоба

[Mar] 18
09:06 2016
A+ A-
817 прегледа

Нося си оставката в джоба, друг е въпросът дали обстоятелствата я налагат . Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев в предаването „Тази сутрин” по БТВ във връзка с искането на ПГ на ГЕРБ премиерът да обясни, докога ще търпи ДСБ.

„Не съм имал противоречие с депутатите и с групата на ГЕРБ под никаква форма. Що се касае за моята оставка, аз не веднъж съм казвал - нося си я в джоба. Рано или късно трябва да подам оставка. Друг е въпросът дали обстоятелствата налагат това. До момента никой не се е обърнал към мен с подобно искане”, заяви Ненчев. По думите му с оглед на този проблем свързан с бежанците според мен е твърде безотговорно народните представители да се държат по този начин.

Ненчев коментира изнесените от депутатите от ГЕРБ списъци с политически назначения на лидера на ДСБ Радан Кънев, в който има и имена в структури към МО. „С Радан Кънев никога на съм водил разговори, свързани с политически назначения”, категоричен бе Ненчев.

Във връзка с договора за адвокатски услуги, сключени между „Терем” и съдружничката на лидера на ДСБ, при положение, че „Терем” разполага с юридически отдел министърът заяви: „Често ползваме и ние външни услуги, в конкретни случаи, когато се налага, когато е необходима специализирана правна помощ, включително такива практики има в Министерство на отбраната, но истината е ,че никога не съм се интересувал какви са тези фирми, освен дали и на какво ниво е техния професионализъм”. По думите му, ако тези фирми са свързани с ДСБ, това наистина е смущаващо, но посочи, че предстои да направи проверка по случая. 

Министърът коментира и темата за спрените от Министерстовото обществени поръчки като посочи, че това се прави непрекъснато. „Последната поръчка,което спрях, беше за храните – над 23 млн. лв., около 26 млн. лв. може би”, заяви Ненчев. „Такава ще бъде моята политика. Оттук насетне при най-малки съмнения, ч нещо нередно се се случило, ще спирам съответните обществени поръчки. Източник: http:pik.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*