Всички
Новини

Московски: Ще има ежедневни прозорци за преминаване между 11.00-16.00 часа на пунктовете с Гърция

Февр. 10
08:14 2016
A+ A-
1226 прегледа

"Оттук нататък започват ежедневни прозорци между 11.00-16.00 часа на граничните пунктове с Гърция, за което сме информирали абсолютно всички превозвачи, асоциациите и бранша все пак да се съобразят, макар че това причинява неудобство." Това каза министърът на транспорта Ивайло Московски пред бТВ. 

„Това е максималното, което можеше да се направи снощи. След преговорите, които текоха през следобедните часове и вечерта успяхме да направим режим, който виждате към момента няма вече колони, включително и от двете страни”, заяви министър Московски.

„ Последните се изтеглят от Гърция в момента. Това беше условието да се изтеглят колоните и от двете страни. Това вече е факт. Имахме вчера гаранция от генерала, който дойде от полицията от гръцка страна, че трасето по „Игуменица” надолу ще бъде свободно и то е свободно към момента”, уточни транспортният министър.

Няма да има проблеми да стигнат до пристанищата и ферибота камионите. Това успяхме да договорим вчера. Доколкото аз съм информиран в петък ще имат национална стачка, което отново би могло да създаде някакъв проблем и по пристанища и по входове на гръцката държава. Но това е извън наш контрол”, добави министър Московски.По думите му, това, което му е гарантирано е, че почти никъде няма изцяло спиране на движението.”

Има пропускателен режим в едно платно, ако някъде е напълно спряно се пуска до половин час”, каза още министър Московски.Източник: http:www.trud.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*