Всички
Новини

Лукарски: Има понижаване на рейтинга на Турция, но това е възможност за България

Юли 26
08:59 2016
A+ A-
647 прегледа

Естествено в такава ситуация не може да не се отрази на икономиката, но никога не е само негативно или само позитивно. Има сериозно понижаване на кредитния рейтинг, на инвестициите за Турция, но това е сериозна възможност за България част от капиталите да се пренасочват към нас. Това коментира министърът на икономиката Божидар Лукарски в ефира на БНТ по повод отражението върху бизнес обстановката на опита за преврат в южната ни съседка.

По думите му много туристи са се отказали от почивка в турските курорти, което означава, че те могат да бъдат пренасочени към нас.

„От друга страна Турция е в топ 6 на партньорите на България. Няма да е добре за българските инвестиции”, посочи още той и допълни да не правим крайни заключения.

„Чуват се различни слухове за различна висока инвестиционна активност след преврата. Всичко зависи от обстановката. Не е тайна, че бизнесът обича спокойствието. Ние работим по едни пакети, сега предстои трети”, посочи още министърът.

„Факт е, че в България в момента се забелязва разширяване на съществуващи инвестиции. След 2 дни откриваме с премиера Борисов разширение на една японска инвестиция "Язаки". Фирмата има сериозен бизнес в Ямбол, сега разширява в Димитровград”, съобщи той.

„Очаквам тенденция на разширяване на съществуващи инвестиции. Бизнес климатът в България се подобрява. Това е в резултат, че България е едно стабилно място”, заяви още министърът.

Той коментира също, че българинът е креативен, а това се отразява добре на бизнеса. Според него обаче има сериозна геополитическа тежест и заради нея не е постигнат по-голям ръст за първото шестмесечие от очаквания.Източник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*