Всички
Новини

Кресна на протест срещу настаняването на бежанци в града (видео)

[Mar] 21
08:56 2016
A+ A-
766 прегледа

Жителите на Кресна недоволни от идеята на властта да настани бежанци в център в близост до техните домове. Оказва се, че бивша казарма в града е проучвана за бъдещ център за настаняване на бежанци, съобщава Нова телевизия.

„Не искаме да идват чужди хора тук”, казва една от жените, излезли в знак на протест тази сутрин в центъра на града.

„Ние сме беден град. Ако дойдат, ще започнат да тъпчат по нивите и градините. Кражби, изнасилване, убийства. Не ни трябват такива неща”, оплака се друга жена.

Засега бившето военно поделение в Кресна е непригодно за живеене. Ако бъде решено бежанците да бъдат настанени тук, ще трябва държавата да отдели пари за ремонт.

Кметът също отказва да посрещне бежанци в града си и е категоричен, че ще подкрепи евентуален протест на съгражданите си.

„Заставам зад решението на хората. Гражданите са притеснени. Всеки ден в града идват военни и искат леглова база. Вицепремиерът Румяна Бъчварова заяви, че при евентуална бежанска вълна, мигрантите ще бъдат настанени в Кресна и Петрич”, заяви кметът на Кресна Николай Георгиев.

От МВР признават, че са проучвали бившата казарма, но засега няма решение за създаване на миграционен център там.Източник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*