Всички
Новини

Колоната от тирове на "Кулата" от българска страна е 3 км, обстановката се нормализира

Февр. 22
11:02 2016
A+ A-
851 прегледа

3-километрова е колона от тежкотоварни автомобили на ГКПП „Кулата-Промахон” от българска страна. Това каза Миролюб Столарски, председател на БАСАТ, за Фокус във връзка с кризисната ситуация на българо-гръцката граница и падането на контраблокадата.

„Обстановката се нормализира. Колоната е само от тежкотоварни автомобили, леките преминават безпроблемно. Смятаме, че до края на деня опашката от превозни средства ще се изчисти”, заяви той.

„Като направихме контраблокадата се интересувахме от здравето на хората, както и на нуждите на чакащите. Подсигурявахме вода не само на българските превозвачи, а и на всички”, обясни председателят на Съюза на автобусните превозвачи. Той подчерта, че от гръцката страна не се интересували какво се случва с хората на границата, които чакат.

По думите му, в момента няма напрежение между двете страни на границата. „Никой от нас не обвинява гърците. Обвиняваме гръцките фермери, на които им стана навик всяка година да блокират границата. Когато нямат работа на полето си правят дълъг уикенд на границата и се подиграват с нашите превозвачи”, поясни Миролюб Столарски.

По отношение на призива на министъра на транспорта Ивайло Московски за падане на контраблокадата, той уточни, че е продиктувана от това, че имало бедстващи хора.

„Двама чуждестранни шофьори трябваше да ги откарат с линейка до български болници. Имаше украински шофьори, които не бяха подготвени да стоят в блокада. Министърът ни помоли да постъпим човешки и да отворим границите, за да могат тези хора да се приберат”, подчерта Столарски.

„Ние сме преди всичко хора, а след това превозвачи. Оттук нататък държавата ще помогне с всякакви средства, за да си търсим правата – в гръцки, български и европейски”, добави той.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаментиИзточник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Ethanael
Преди 1 година
0
Whoever wrote this, you know how to make a good arcielt.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*