Всички
Новини

КЕВР: Битовите потребители имат право на избор да излязат на свободния пазар

Февр. 03
10:58 2016
A+ A-
1380 прегледа

Няма норма, която да налага битовите потребители незабавно да излязат на свободния пазар. Това каза председателят на КЕВР Иван Иванов пред журналисти след заседанието на комисията, предаде агенция „Фокус“.

На въпрос какво ще стане с битовите потребители и кога най-рано те ще излязат на битовия пазар, с оглед на сегашната ситуация на енергетиката в България, Иван Иванов отговори: „Няма задължителна разпоредба. КЕВР излиза с ценово решение, което е валидно до края на месец юни. Освен това няма норма, която да налага битовите потребители незабавно да излязат на свободния пазар. Те ще имат право на избор да излязат на пазара, но не са задължени да го сторят“, каза Иван Иванов. 

Той посочи, че представители на КЕВР са провели среща с представители на чешкия регулатор. „Фактически ни беше казано, че целият този процес в Чехия е продължил близо 6 години. Като в първите три години почти никой от битовите потребители не е желал да излезе на свободния пазар“, добави Иван Иванов. „Ако решат да си сменят доставчика, тогава минават, иначе си остават в режима, в който са си“, каза още той. Източник: http:pik.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Nodin
Преди 1 година
0
I went to tons of links before this, what was I thngkini?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*