Всички
Новини

Журналист притиска бизнесмени с компромати

Февр. 14
14:40 2019
A+ A-
1329 прегледа

Изгонили го от немски вестници заради фалшив кетап

Представящ се за корифей в сферата на икономиката и финансите журналист действа с бизнесмени и потенциални рекламодатели.

Редица предприемачи са пропищели от Георги Минев – представящ се за бизнес журналист с над 10-годишен опит в ресора  и главен редактор на сайта Money.bg.

Според запознати с действията на въпросното лице, благодарение на влиянието си в медийните среди и разработена мрежа от източници на информация, той се докопва до малко известни факти за заможни бизнесмени у нас и започва да използва информацията, заплашвайки, че ще я публикува на сайта, за да срине публичния им имидж.

Действията му са систематични и упорити, без никакъв срам или чувство за неудобство. Приближени до Минев обаче издават, че това поведение не е изненадващо за него. Още от първите си години като журналист, си позволил да спекулира с образованието си, изпращайки заблуждаваща професионална биография до няколко престижни  немски издания, които се хванали на въдицата и го поканили на стаж.

Не след дълго обаче, измамата лъснала и опитните журналисти в редакциите зад граница разбрали, че Минев никак не е запознат с тънкостите на тежък ресор като икономика и финанси.

След като бил позорно изгонен, младежът се завърнал на родна земя, където съчинил историята, че е специализирал в германски медии. Тукашните издатели наивно му повярвали, а благодарение на машинациите си, успял да се докопа до поста главен редактор.

Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*