Всички
Новини

Желязната ликвидаторка | Наталия Кумпикова е кошмар за всяка компания или фирма, в която стъпи

[Dec] 27
11:43 2018
A+ A-
2828 прегледа

Ако се обърнете към която и да било родна компания с въпроса как би изглеждал най-големия й кошмар, може да сте сигурни, че отговорът на повечето ще включва името Наталия Кумпикова. Няма грешка – въпросната дама със странна фамилия вероятно присъства в зловещите сънища на всеки български собственик или управител, а за това си има съвсем основателна причина.

Наталия Кумпикова е столичен адвокат, понастоящем бивш служител на Комисията за финансов надзор. След дълги години служба в държавната институция, тя е позорно уволнена заради чутовен скандал за корупция.
Дребната подробност е там, че по време на професионалния си стаж, госпожата не блесва с някакви правозащитни умения, а с това да довежда до тотален крах всяка компания, в която бива назначена на длъжността квестор. Статистиката е безпощадно точна – ако КФН започне проверка на дадена фирма, дружество или предприятие, и Наталия Кумпикова бъде въведена там като квестор, почти веднага след стъпването й, проверяваното лице, изпада в пълна несъстоятелност или ликвидация.

Всички тези прелюбопитни моменти от професионалното досие на държавната служителка й изграждат образа за родни компании и фирми, ръководителят на една от които дори й лепва прозвището „желязната ликвидаторка“.
Още по-интересен е фактът, че макар да разрушава, вместо да оздравява, както пише в длъжностната характеристика на всеки квестор, по време на целия й трудов стаж в КФН, месечната заплата на Кумпикова не пада под 10 000 лева – сума, за която по-голямата част от българското население може само да мечтае.

Желязната ликвидаторка обаче има стабилни позиции, а солидните връзки с правилните членове в Комисията й помагат тя да бъде единствен избор за квестор в периода 2007-2017 г. Идилията е прекратена преди броени месеци, когато Кумпикова е жертвана да „изгори“ в името на оцеляването на по-висшестоящи кадри във финансовия орган.

С днешна дата, госпожата се е върнала към практикуването на адвокатската професия, но „докоснали“ се до служебната й дейност в КФН се кълнат, че още продължава да се явява като видение в кошмарите на огромна част от българския бизнес.

Сподели
За автора
Павел Божанов

Модератор на мрежа.бг

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*