Всички
Новини

ЕК: България постигна огромен,невероятен и впечатляващ напредък в последните 10 години

Януари 25
17:13 2017
A+ A-
582 прегледа

"Отчитаме огромен, невероятен и впечатляващ напредък на България през последните 10 години". Това заяви заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс пред български журналисти по повод поредния доклад по механизма за сътрудничество и проверка, съобщи БТА.

Почти сме постигнали целите, добави той. Твърдо съм уверен, че може и трябва препоръките, представени днес, да бъдат изпълнени до края на мандата на ЕК през 2019 г., това може да се случи и по-рано, отбеляза Тимерманс. Ако темпото на работа от последните години се запази, възможно е да постигнем целта за отмяна на механизма до 2019 година. Това може да стане и по-рано, когато необходимата работа бъде свършена, посочи зам.-председателят.

Ще продължим да работим в тясно сътрудничество с България за постигането на резултати. Убеден съм, че можем да го направим, оптимист съм, защото българското правителство се справи възхитително в последните години. Ако продължим със същата скорост, можем да приключим в близките години. Докладите не са наказание, а израз на сътрудничество, на чиято основа можем да постигнем набелязаните цели. Постиженията досега са забележителни, а това, че България междувременно поема председателството на Съвета на ЕС, не води до противоречие, коментира Тимерманс.Източник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*